Dat slagerij Jeursen een begrip in Loosduinen is, hoeft eigenlijk niet meer opgetekend te worden. En dat het slagersvak een uitstervend beroep is, zien ook vele ogen. Echter, de vraag hoe drie generaties het toch keer op keer weer hebben weten te presteren om te blijven vernieuwen, is een interessante. De concurrentie is door de grote supermarktketens moordend te noemen. Steeds meer slagerijen buigen het hoofd en langzaam verdwijnt deze ambacht uit het winkelbeeld. Maar niet de Jeursens. Het Jeursensbloed weet telkens de juiste richting uit te kruipen, zonder enige consessies te doen aan de kwaliteit.
We waren genomineerd voor Slager met Ster. Een soort Michellin ster maar dan voor slagers. We hebben een mooie score van 8.65 mogen ontvangen. De rapport van de retail jury was 9.12, van de ondernemersjury 7.75 en van onze klanten een 9.24! Daar zijn we echt heel erg blij mee! Als je 1 ster hoopt te halen en je krijgt er dan 2 dan is dat echt geweldig! We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd via de klantenenquete!
In april zijn we begonnen met een worstmakersworkshop voor onze klanten. Dit was een groot succes! We hebben in totaal 5 avonden gegeven met een zeer gemotiveerde groep mensen. Rene gaf uitleg over het varken, dat terplekke uitgebeend werd.
Toen mochten ze gehakt malen (de worstvulling). Ieder mocht naar eigen smaak kruiden, en uiteindelijk zelf worst stoppen aan de stopmachine. Hillarische taferelen maar ook slagers in de dop.